Mainos
Mainos

Entistä nuoremmat tekevät katuryöstöjä Helsingissä – poliisille erikoisryhmä tutkimaan alaikäisten rikoksia

Helsingin poliisissa aloittaa lähiaikoina noin kymmenen hengen erikoisryhmä, joka tutkii alaikäisten tekemiä rikoksia. Asiasta kertoo rikostarkastaja Jari Illukka tämän illan Rikospaikka-ohjelmassa.

– Tarkoituksena on se, että yksi ryhmä tutkisi alle 18-vuotiaiden tekemät rikokset. Siinä olisivat yhtenäiset toimintavat ja käytännöt, koska näihin nuoriin liityy muitakin kuin poliisiviranomainen.

– Siinä ollaan rikollisuuden portaan alapäässä, siitä se rikoskierre lähtee yleensä liikkeelle. Sosiaalityöntekijät ja muut toimijat olisivat jo alkuun mukana, että osattaisiin ohjata nuoret oikean avun piiriin heti, Illukka kertoo.

Illukan mukaan erikoisryhmää kasataan parhaillaan.

Poliisi saa vuosittain tutkittavakseen tuhansia juttuja, joissa tekijä on alaikäinen. Osa tekijöistä on alle 15-vuotiaita, jotka eivät vielä ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Illukan mukaan esimerkiksi katuryöstöjä tekevät nykyään entistä nuoremmat ja niiden motiivit liittyvät entistä useammin huumeisiin.

Illukka kertoo Rikospaikan haastattelussa myös päivittäisrikollisuuden tutkinnan tilasta ja siitä, millaisin keinoin poliisi puuttuu ulkomailta tulevien rikollisryhmien toimintaan eli niin sanottuun liikkuvaan rikollisuuteen.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin kello 22.40.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme