Mainos
Mainos

Epäillään miljoonien huijauksesta – Potkut saanut opetusviraston ex-päällikkö kiistää rikosepäilyt

Useiden miljoonien eurojen petoksesta epäilty Helsingin opetusviraston entinen tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemi on MTV Uutisten tietojen mukaan poliisikuulusteluissa pääosin kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi esitutkinnan sisältöä. Poliisi tiedottaa tutkinnasta todennäköisesti ensi viikolla.

Hannu Suoniemi vangittiin tammikuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Rikosepäilyt koskevat kymmenen vuoden ajanjaksoa 2006-2016. Hänet vapautettiin tutkintavankeudesta maaliskuun alussa.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Suoniemeä kommentoimaan rikosepäilyjä.

Poliisi epäilee, että Suoniemi on saanut itselleen jopa miljoonia euroja koulujen laitehankintoihin tarkoitettuja rahoja.

Opetusvirasto antoi potkut

Helsingin opetusvirasto tiedotti omiin selvityksiinsä liittyen tiistaina, että entinen tietohallintopäällikkö, vuoden 2016 alusta turvallisuuspäälliköksi siirtynyt Suoniemi on irtisanottu. 

Viraston mukaan Suoniemi on rikkonut työsuhteeseen vaikuttavia velvoitteita erittäin vakavalla tavalla. Hän ei myöskään ole hoitanut tehtäviään asianmukaisesti.

– Kilpailuttamatta ja pilkkomalla hankinnat pieniin osiin ja tekemällä lukuisia alle 30 000 euron hankintoja Hannu Suoniemi on toiminut hankintalain, vahvistettujen hankintavaltuuksien ja kaupungin talousarvion noudattamisohjeiden vastaisesti. Asiassa on kysymys pitkään jatkuneesta lain ja ohjeiden vastaisesta menettelystä. Rikkomukset ovat niin vakavia, että Suoniemi ei voi enää jatkaa tehtävässään. Häntä on kuultu ennen irtisanomista, tiedotteessa todetaan.

Opetustoimen johtaja Liisa Pohjolainen pitää paljastunutta kaikkiaan uskomattomana ja käsittämättömänä.

– Kirjanpidon ja raporttien mukaan vuosilta 2012–2016 summa on 4,2 miljoonaa, jolla Suoniemi on tilannut atk-laitteita ja -tarvikkeita. Sitä en tiedä, millaisista summista poliisitutkinnassa sitten on kyse ja mitä siellä on selvinnyt, Pohjolainen sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme