Mainos
Mainos

Epäillyn sarjahukuttajan tilalla työskennellyt nainen: "Hän tappoi koirani ja sanoi kahdesti minulle: Sinä kuolet"

Epäillyn sarjahukuttajan tilalla lomituksia tehnyt nainen kertoi poliisikuulusteluissa hyytävästi, kuinka kolmesta taposta ja viidestä tapon yrityksestä syytteessä oleva mies oli uhannut häntä.

Naista kuultiin todistajana 15.7.2010 tapahtuneeseen epäiltyyn tappoon Polvijärvellä. Syytetyn epäillään painaneen miehen päätä veden alle, jolloin tämä hukkui. Syytetty oli soittanut hukkumiskuoleman jälkeen naiselle ja kertonut miehen löytyneen hänen kesämökkinsä rannasta matalasta vedestä.

Todistajana henkirikosjuttuun kuultu nainen oli aloittanut lomitusten teon syytetyn tilalla vuonna 2006. Hän kertoi hoitaneensa syytetyn silloisen naisystävän kanssa tilan lehmiä.

"Pelkäsin kostoa"

Nainen kertoi syytetyn pahoinpidelleen häntä kerran, mutta nainen ei tehnyt asian vuoksi rikosilmoitusta.

– Pelkäsin siitä johtuvaa kostoa hänen taholtaan. Hän (syytetty) tuli tuolloin humalassa minun kotiini. Istuin penkillä, jonka hän potkaisi suutuspäissäään pois altani. Kaaduin lattialle. Kun makasin maassa, hän potkaisi minua vielä sääreen. Lisäksi hän repi minua hiuksista.

– Tuo kaikki tapahtui sen vuoksi, koska hän oli luullut, että minä olin ilmoittanut viranomaisille hänen eläintensä huonosta hoidosta. Minä en kuitenkaan ollut tehnyt eläimistä ilmoitusta. Paikalle tulivat tuolloin heti poliisit ja pahoinpitely loppui. Poliisi kysyi tapahtuneen jälkeen, vaadinko hänelle rangaistusta, mutta minä en uskaltanut vaatia, nainen kertoi esitutkinnassa.

Nainen kertoi syytetyn juovan yleensä 80 prosenttista viinaa raakana. Naisen mukaan miehen hermot menevät hyvinkin pienistä asioista.

– Olenkin nimittänyt viinan hänen osaltaan raivoviinaksi, nainen kertoi poliisille.

Todistajan mukaan syytetty oli joskus raivostuneena rikkonut muun muassa kaikki astiat ja keittiönkaapit ja laittanut jonkun paikalla olleen henkilön polttamaan rikkomansa kaapit.

"Sinä kuolet"

Kesällä 2012 syytetty oli tullut käymään naisen luona kahden muun miehen kanssa.

Syytetty oli virtsannut sisällä olleeseen vesiämpäriin, josta nainen olisi saattanut juoda tietämättä, mitä siinä oli.

– Samana päivänä myöhemmin istuin jossain vaiheessa talomme rapulla ja xxx (syytetty) tuli minun viereeni. Hän sanoi minulle kaksi kertaa: Sinä kuolet.

– Minä kysyin mitä varten, mutta en saanut mitään vastausta. En ymmärtänyt, mitä hän tarkoitti, nainen kertoi poliisille.

"Tappoi minun koirani"

Jossain vaiheessa syytetty poistui naisen talosta ja nainen uskoi miehen lähteneen hoitamaan lehmiään.

– Hän tulikin kohta sisälle ja istuutui meidän kiikkuun. Naureskeli siinä ja oli onnellisen näköinen, jota vähän ihmettelin. Minulla oli tuolloin lapinkoira, joka oli ollut tuolloin ulkona.

– Ihmettelin illalla, kun koiraa ei näkynyt missään. Lähdin huutelemaan ja etsimään koiraani. Lopulta löysin koirani pihaltamme koivuun sidottuna. Koira oli tapettu kepillä hakkaamalla. Olen varma, että hän teki sen, nainen sanoi esitutkinnassa.

Naisen mukaan hän ei tiedä, että hänen ja syytetyn välillä olisi ollut jotain sellaista, että mies olisi halunnut tehdä teon.

– Minä en ollut hänelle mitään pahaa tehnyt. Soitin hänelle, kun koira oli löytynyt, mutta hän ei puhunut minulle asiasta mitään. Olen täysin varma, että hän on se henkilö, joka tappoi minun koirani.

Henki- ja muista rikoksista syytteessä oleva 51-vuotias mies on kiistänyt rikokset.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme