Mainos
Mainos

Epäilty poliisiampuja oli lähestymiskiellossa ampumisen kohteena olleeseen sukulaiseen

Vihdin ampumisessa kuollut ja haavoittunut poliisi ovat molemmat noin 30-vuotiaita miehiä, kertoo keskusrikospoliisi (KRP). Epäilty ampuja on 67-vuotias vihtiläinen mies, jonka poliisi löysi kuolleena tapahtumapaikalta. Poliisin mukaan epäilty todennäköisesti ampui itsensä.

Paikalta löytyi luvaton sarjatuliase, jonka alkuperää poliisi selvittää.

KRP avasi tapahtumien kulkua tiedotustilaisuudessaan. Poliisi sai kello 21 hälytyksen, jonka mukaan tapahtumapaikalla oli ammuttu kohti traktorissa olevaa ihmistä. Poliisin mukaan hän on epäillyn naapuri ja sukulainen. Epäillyllä ampujalla oli tätä sukulaista koskeva lähestymiskielto.

Epäiltyä etsittiin tunteja, ja poliisi yritti saada tähän kontaktia useita kertoja.

Poliisi oli menossa sisälle tapahtumapaikan rakennukseen noin kello 23.30, kun epäilty alkoi ampua kohti. Siinä tilanteessa myös poliisi ampui. Poliisin mukaan epäillyn vaimo oli talossa, kun ampuminen poliisia kohti alkoi. Sisällä oli täysin pimeää, sillä valot eivät olleet päällä.

Epäillyltä ampujalta on aiemmin otettu haltuun käsiaseita, jotka ovat liittyneet lähestymiskiellon rikkomiseen. Epäilty on ollut poliisin kanssa usein tekemisissä viime vuosina. Häneen on kohdistettu useita rikosepäilyjä. Rikosnimikkeitä ovat muun muassa lähestymiskiellon rikkomiset, vainoaminen ja laittomat uhkaukset.

Epäillyn aseluvat oli peruttu.

Tutkinnan keskeneräisyyden takia KRP ei kerro tarkkoja yksityiskohtia tapauksen kulusta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme