Mainos
Mainos

Epäiltyjen taustalla arvoryöstöjä ja huumerikoksia – tällaisia miehiä Salon tapauksessa epäillään

Poliisi esittää Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa neljää miestä vangittavaksi arvokuljetuksen ryöstöyritykseen liittyen. Miesten rikostaustasta selviää, että ryöstöyrittäjät ovat ammattirikollisia.

Keskusrikospoliisi otti tiistaina kiinni viisi miestä epäiltynä arvokuljetuksen ryöstöyrityksestä. Vaikka vangittavaksi esitetään vain neljää heistä, poliisin mukaan se ei tarkoita, etteikö viidettä miestä yhä epäiltäisi. 

– Yhden henkilön kohdalla katsoimme vangitsemisharkinnassa, ettei häntä ole tällä hetkellä syytä vangita. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettemme enää epäilisi häntä, tutkinnanjohtaja Kimmo Heinonen keskusrikospoliisista sanoo.

Vangittavaksi esitettävät miehet ovat syntyneet vuosina 1971–1973 sekä vuonna 1981. 

Kansainvälistä huumekauppaa

Yksi miehistä kuului vuosina 2004–2005 rötöstelleeseen niin sanottuun Kaakon kansainväliseen huumeliigaan, joka järjesteli Suomeen yli 13 kiloa amfetamiinia ja 1000 ekstaasitablettia Virosta ja Venäjältä. 

Ryhmä yritti järjestää Suomeen myös kahdeksan kiloa amfetamiinia. Huumeliigaa veti venäläinen päätekijä ja huumeiden oli tarkoitus kulkeutua Itä-Suomen katukauppaan.

Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä epäilty mies tuomittiin yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen.

Aiempi arvokuljetuksen ryöstöyritys

Yksi perjantaina vangittavaksi esitettävä mies oli osallisena huhtikuussa 2011 tapahtuneessa Loimaan rahankuljetusauton ryöstöyrityksessä.

Mies oli odottanut rikoskumppaneidensa kanssa raha-autoa loimaalaisen marketin pihalla raskaasti varustautuneina. Heillä oli mukanaan konetuliaseita, räjähteitä ja luotiliivit.

Ennen kuin miehet ehtivät iskeä, poliisi otti heidät kiinni verekseltään. Rahankuljetus-autossa oli yli 1,6 miljoonaa euroa.

Turun hovioikeus tuomitsi miehen törkeästä ryöstön yrityksestä viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

1,5 miljoonaa euroa yhä kateissa

Yksi epäillyistä oli osallisena vuonna 2007 tapahtuneessa Suomen Pankin arvokuljetusryöstössä ja hänet tuomittiin törkeästä ryöstöstä usean vuoden vankeusrangaistukseen.

Suomen Pankin arvokuljetusautosta vietiin lastausvaiheessa 1,5 miljoonaa euroa, eikä ryöstösaalista ole vieläkään löydetty. Ryöstäjät olivat tuolloin suomalaisia, ruotsalaisia ja virolaisia. Heidän tuomionsa olivat 5-9 vuotta vankeutta.

Tekijöitä karkuteillä

Salon arvokuljetuksen ryöstöyrityksestä vangituksi esitettävistä ainoastaan vuonna 1981 syntyneellä miehellä ei ollut aiempia tuomioita.

Poliisin mukaan tekijöitä on yhä karkuteillä – tämän hetkisen arvion mukaan ryöstöön on osallistunut tavalla tai toisella jopa kymmenkunta ihmistä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme