Mainos
Mainos

Epäily: Saksan liittopresidenttiin kohdistui terroriuhka – tutkinnassa kytkös Suomeen

Viikonloppuna sveitsiläislehti kertoi, että maassa kiinniotettujen miesten epäillään suunnitelleen terrori-iskua mm. Saksan liittopresidentin Joachim Gauckin asuntoon. Jutussa on henkilökytkös Suomeen. 

MTV Uutiset kertoi lokakuussa, että Suomi on avustanut Sveitsin viranomaisia terrorismirikostutkinnassa. 

Nyt tiedetään, että kyseessä oli Suomessa suoritettu henkilön kuuleminen. Kuulemisesta tehty nauhoite on toimitettu Sveitsiin.

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että Sveitsille annettiin syksyllä sen pyytämä apu, mutta juttu ei ole johtanut Suomessa omaan tutkintaan. Sveitsin viranomaiset eivät ole myöskään pyytäneet lisätoimia Suomesta. 

Sveitsiläislehti Tages Anzeiger kertoi viikonloppuna, että kolmen miehen epäillään suunnitelleen iskuja Saksan liittopresidentin asuntoon eli Bellevue-palatsiin, sairaalaan ja lääkeyhtiön Bayernin pääkonttoriin. Nämä kohteet oli merkitty karttaohjelmaan yhden epäillyn matkapuhelimessa. 

Sveitsiläisviranomaiset saivat alun perin vihjeen Yhdysvalloista. Epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä. Lehden mukaan jutun todisteet liittyvät lähinnä Facebook-keskusteluihin, Skype-tietoihin ja puhelinkuunteluun.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme