Mainos
Mainos

Epäily: Maksoivat kuuden euron palkkaa – siivousfirmoille miljoonahyöty

Poliisi epäilee kahden espoolaisen siivousfirman pyörittäjiä muun muassa törkeästä veropetoksesta ja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Tutkinnanjohtaja Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että rikoshyödyn epäillään nousevan yli miljoonaan euroon. Summa koostuu pääosin vältetyistä veroista ja työeläkevakuutusmaksuista.  

Siivo kertoo, että työntekijöiden puolestaan epäillään joutuneen alipalkkauksen uhreiksi. Pääosa heistä on ulkomaalaisia. Siivon mukaan työntekijät ovat saaneet kuuden euron tuntipalkkaa ja heitä on myös uhkailtu pysymään vaiti yhtiöiden toiminnasta.  

Epäilty tekoaika vyyhdessä on 2010-2014. Siivo kertoo, että työntekijöitä on ollut useita kymmeniä, mutta vain muutamia heistä on onnistuttu tavoittamaan.  

Pääepäiltyjä on kolme, ja he ovat olleet vangittuina huhtikuun lopulta. Heistä yksi on suomalainen. Kaikki kiistävät rikosepäilyt.  

Siivo kertoo, että kyse on kahdesta peräkkäin toimineesta yrityksestä. Ensin toimintaa pyöritettiin toiminimellä, jonka jälkeen perustettiin osakeyhtiö, joka jatkoi siivoustoimintaa, kunnes epäillyt otettiin kiinni.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot