Mainos
Mainos

Epäily: Tunnettu ammattirikollinen suunnitteli pommi-iskua Stockmannille 2000-luvun alussa

Helsingin keskustan Stockmann-tavarataloon kohdistui pommi-iskusuunnitelma runsaat kymmenen vuotta sitten. Asiasta kerrottiin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa keskiviikkona.

Poliisi oli saanut tietoonsa epäilyn, jonka mukaan Helsingissä erittäin tunnetun ammattirikollisen suunnitelmissa oli räjäyttää pommi Stockmannilla. Useat lähteet vahvistavat MTV:lle Stockmanniin kohdistuneen pommiuhkaepäilyn, jota poliisi selvitti.

Asia ei tiettävästi mennyt tavaratalon johdon tietoon.

Virallista esitutkintaa Stockmann-tapauksesta ei koskaan käynnistetty, mutta poliisi ehti tehdä asiaan liittyen erilaisia operaatioita ja mahdollinen pommi-isku jäi lopulta toteutumatta.  

Törkeiden rikosten valmistelua ei tuolloin ollut säädetty rikoslaissa rangaistavaksi vaan se on kriminalisoitu vasta viime vuosina.

Kyseinen ammattirikollinen tunnettiin poliisien vihaajana ja ärsyttäjänä. Hänet oli tuomittu muun muassa huumerikoksista. Mies kuoli vuonna 2007.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme