Mainos
Mainos

Erikoinen maitoselkkaus: Näin Valio ja poliisi kommentoivat ilkivaltaepäilyä

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Valion maitotuotteisiin kohdistuneessa ilkivaltatapauksessa.

Valio kertoi eilen poistavansa myynnistä erän täysmaitoja epäillyn ilkivallanteon takia. Laatuvirheen vuoksi Valio poisti myynnistä erän täysmaitoja ja ihmisiä pyydettiin palauttamaan Helsingin Haagasta 22. syyskuuta ostetut täysmaidot takaisin kauppaan.

Epäillyn ilkivallanteon vuoksi täysmaidoissa saattaa olla terveydelle haitallinen laatuvirhe.

– Kyse on siitä, että yhdessä Helsingin Haagassa sijaitsevassa vähittäiskaupassa oli nostettu henkilökunnan toimesta Valion täysmaitopurkki sivuun epäillyn ilkivallanteon vuoksi ja nyt selvitellään tarkemmin, että mistä tässä on tämän tuotteen osalta kysymys. Kyseinen maito ei päätynyt myyntiin, kertoo rikosylitarkastaja Juha Laaksonen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei kuitenkaan tarkemmin määrittele, millaisesta ilkivallantekoepäilystä on kysymys. Tutkinnassa ei myöskään ole selvinnyt sitä, tapahtuiko ilkivallanteko myymälässä vai jossain muualla. 

– Se on selvittelyn alla, mitä kyseeseen tuotteeseen liittyy. Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa ja selvittelytyö vie oman aikansa, Laaksonen toteaa.

Poliisin tai Valion tietoon ei ole kantautunut, että kyseisen erän maidoista olisi aiheutunut oireita.

– Onneksi ei olla kuultu, että maidosta olisi aiheutunut terveyshaittaa. Kyse on pienistä maitomääristä, joilla on vähäiset ostomäärät, kertoo Valion viestintäjohtaja Pia Kontunen.

Poliisin mukaan vastaavat ilkivallan teot eivät ole kovin yleisiä, mutta niitä kuitenkin tapahtuu aika ajoin.

– Tämän kaltaisia ilkivallantekoja tulee vuosittain muutamia poliisin tietoon. Yleensä on tapahtunut niin, että tekijä on saatu jopa itse teosta kiinni, kun on yrittänyt sabotoida tuotteita liikkeessä, rikosylitarkastaja Juha Laaksonen sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme