Mainos
Mainos

Esa Saarinen puukotustilanteesta: Puukottajan ilme muuttui voitonriemuiseksi

Filosofi Esa Saarinen on käynyt läpi maaliskuista puukotusta Espoon käräjäoikeuden istunnossa.

Saarisen mukaan tapahtumat alkoivat iltapäivällä, kun hän oli assistenttinsa kanssa lähestymässä kongressikeskus Dipolin ovea Espoossa. Matkalla parkkipaikalta ovelle Saarinen ja assistentti olivat keskittyneet puhumaan tulevasta luennosta.

– Puolivälissä matkaa tuli kohti henkilö, joka ilahtuneesti huusi, että "hei Esa"! Hän lähestyi rivakkaa vauhtia, ei normaalia kävelyä, vaan ennemmin puolijuoksua, Saarinen kuvasi oikeuskäsittelyssä.

Tämän jälkeen epäilty ojensi Saariselle muovipussia kuin lahjaksi. Saarisen kaikki huomio oli tässä vaiheessa muovikassissa ja sivusilmällä hän huomasi, että epäilty teki toisella kädellään liikkeen.

– Ajattelin, että heittikö hän päälleni jotain. Oliko tämä jokin typerä pila? Käden liikkeen jälkeen puukottajan ilme oli aivan erilainen kuin aiemmin. Se muuttui voitonriemuiseksi, aivan kuin hän olisi suorittanut oikein sen, mitä oli suunnitellut.

"Onpa likainen puukko"

Saarinen tajusi epäillyn pitelevän puukkoa vasta sitten, kun assistentti käski epäiltyä luopumaan puukosta.

– Ajattelin, että onpa likainen puukko, toivottavasti hän ei osu sillä minuun. Tajusin, että puukosta on saatava kiinni.

Saarinen ja epäilty kävivät puukosta kamppailua. Saarinen joutui pitämään puukon terästä kiinni, minkä seurauksena hänelle tuli syvä haava käteen. Rytäkässä Saarinen ja epäilty kaatuivat ja Saarisen assistentti sai epäillystä otteen, minkä jälkeen hän ja toinen henkilö saivat puukon pois epäillyltä.

Sen jälkeen epäillyn käytöksestä katosi Saarisen mukaan kaikki aggressiivisuus. Molemmat olivat maanneet maassa ja käyneet lyhyen keskustelun.

– Puukottaja sanoi minulle, että hän halusi antaa minulle lahjan. Lisäksi hän sanoi, ettei teossa ollut mitään henkilökohtaista, Saarinen muisteli oikeudenkäynnissä.

Saarinen itse huomasi puukon osuneen häneen vasta sisällä Dipolissa.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme