Mainos
Mainos

Esa Saarisen puukotus: Näin epäilty valmisteli iskua

Espoon käräjäoikeudessa on käyty läpi tapahtumia, jotka johtivat filosofi Esa Saarisen puukotukseen Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella maaliskuussa.

Syyttäjän mukaan murhan yrityksestä syytettynä oleva nuorukainen oli edellisenä päivänä tarkastanut netistä, monelta Saarisen luento tarkalleen alkaa.

Puukotuspäivän aamuna hän matkusti bussilla Helsingin Kampissa sijaitsevaan partioliikkeeseen ostamaan tekovälineenä ollutta puukkoa. Liikkeestä hän matkusti bussilla Dipoliin, jossa hän odotti Saarista puukko taskussaan.

Puukko oli otettu valmiiksi pois tupesta, ja terä teki reiän epäillyn taskuun. Esa Saarisen asianajan mukaan se, että puukko on ollut valmiiksi "ladattuna" kertoo suunnitelmallisuudesta, kuten epäillyn muukin käytös.

- Syytetty on lähestynyt uhria huutamalla ystävällisesti hänen nimeään ja lähestyminen on tapahtunut muovikassi ojossa, ikään kuin syytetty olisi ollut antamassa jonkinlaista lahjaa.

Puolustus myöntää tekoa edeltäneet tapahtumat, mutta siitä on ristiriitaisia näkemyksiä, oliko puukoniskuja enemmän kuin yksi. Puolustuksen mukaan Saarisen päällä olleessa paksussa nahkatakissa ei näy jälkiä kuin yhdestä iskusta.

Lisäksi syytetty luopui puolustuksen mukaan osittain vapaaehtoisesti puukosta ja odotti tapahtuneen jälkeen poliisia paikallaan.

Syyttäjä ja Saarisen asianajaja taas näkevät, että syytetyn kanssa jouduttiin kamppailemaan, jotta puukko saatiin tämän hallussa. Esa Saarisen käteen syntyi tässä kamppailussa syvä viiltohaava, koska hän joutui pitämään kiinni puukon terästä.

Syyttäjän mukaan epäillyn voimankäytöstä kertoo se, että terä viilsi Saarista niin vakavasti paksun nahkahansikkaan läpi. Lisäksi nahkatakki suojasi Saarista vakavammilta vammoilta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme