Mainos
Mainos

Esitutkinta: Aarnion alainen pelasti Marin kuopiolaispoliiseilta

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion epäillään kielineen rikoskumppanilleen, että kuopiolaispoliisit olivat hänen perässään. 

43-vuotias Mari on Aarnio-jutussa epäiltynä useista törkeistä huumausainerikoksista. Esitutkinnan mukaan hän järjesti noin kymmenen vuoden ajan Aarniolle huumekauppaan liittyviä kontakteja Hollannista.

Mari itse on kiistänyt epäilyt. 

Mari tuomittiin huumausainerikoksista jo 90-luvulla. Samassa yhteydessä tuomittiin tunnettu huumekauppias Miika Kortekallio. Hän menehtyi vuonna 2000.  

Asia käy ilmi poliisin esitutkintamateriaalista. Kuviona näyttää olleen se, että Aarnio ja hänen kollegansa saivat kuopiolaiset luopumaan Mariin kohdistuvan huumerikosepäilyn tutkimisesta. 

Aarnio ja hänen kollegansa ovat kiistäneet nämä epäilyt. 

Kuopion huumepoliisit tutkivat vuodenvaihteessa 2012 erään epäillyn puhelinta ja havaitsivat, että siihen oli talletettu kolme tuntematonta puhelinnumeroa. Tämän jälkeen poliisi ryhtyi kuuntelemaan kyseisten liittymien puheluja. Poliisi epäili, että numeroita käytti taho, joka järjesti epäillylle huumeita myytäväksi Kuopioon. 

Kuuntelun perusteella syntyi epäily, että puheluissa kuulunut ääni oli helsinkiläisen Marin.

Kuopion poliisi otti yhteyden Helsingin huumepoliisin. Tämän jälkeen Aarnion alainen ilmoitti kuopiolaisille, että heillä oli menossa Kuopion tapaukseen kytkeytyvä, iso hasiksen maahantuontiin liittyvä juttu. 

Esitutkinnan mukaan Aarnion alainen olisi pyytänyt kuopiolaisia lopettamaan Mariin kohdistuvan tutkinnan. Kyseistä alaista epäillään nyt virkarikoksista. 

Hän itse kiisti kuulustelussa, että olisi vaikuttanut Kuopion poliisin päätökseen lopettaa tutkinta. 

– En ole missään vaiheessa pyrkinyt vaikuttamaan Kuopion suorittamaan esitutkintaan vaan pikemminkin tukenut heitä. Kuopio on itse tehnyt kaikki toimet ja päätökset, hän selitti. 

Aarnio on kiistänyt ohjanneensa alaistaan asiassa. 

– Täyttä puppua, hän sanoi poliisikuulustelussa. 

Mari puolestaan myönsi kuulustelussa, että Aarnio oli kertonut kuopiolaisten olevan hänen jäljillään. Mari sanoi keskustelleensa asiasta huolestuneelta vaikuttaneen Aarnion kanssa. 

– Asia hermostutti minua myös todella, nainen kertoi. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme