Mainos
Mainos

Esitutkinta: KRP:n poliisi ei kaupitellut salaisia tietoja muille kuin MTV:lle

Syyttäjä on saanut päätökseen esitutkinnan, joka koski salaisten poliisitietojen tarjoamista MTV:lle rahaa vastaan. Rikoksesta epäilty poliisi löytyi kuolleena vain päivä sen jälkeen, kun MTV julkaisi uutisen poliisitietojen kaupittelusta.

Tutkinnan mukaan mies käytti sähköpostitiliä, josta viestit MTV:lle oli lähetetty. Tutkinnassa ei löydetty viitteitä siitä, että epäilty olisi tarjonnut tietoja rahaa vastaan muille viestimille.

Asiaa tutkittiin epäiltynä törkeänä lahjuksen ottamisena ja virkasalaisuuden rikkomisena. Tapaus ei etene syyttäjälle, koska epäilty on kuollut.

Julkisen sanan neuvosto totesi aiemmin, että MTV ei rikkonut lähdesuojaa uutisoidessaan miehen yrityksestä myydä tietoja. Neuvoston mukaan päätöstä lähdesuojasta ei syntynyt, joten MTV ei rikkonut hyvää journalistista tapaa ja sai kertoa miehen yrityksestä kaupata luottamuksellisia tietoja.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme