Mainos
Mainos

Esitutkinta: Näin hyytävästi Aarnio käytti liivijengiä uhkailuun – "insestihuhu ja perhe tapetaan"

Esitutkinta paljastaa, miten häikäilemättömästi Jari Aarnion epäillään käyttäneen United Brotherhood -jengiläisiä tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Kyse on niin kutsutun tynnyrijutun yhden pääepäillyn Peter Fagerholmin uhkailusta. Hän istui keskusrikospoliisin tutkintavankina Vantaan vankilassa vuonna 2012. Hän oli kertonut poliisille muiden huumejuttuun osallistuneiden nimiä.

Aarnio halusi saada miehen muuttamaan lausuntoaan tulevassa oikeudenkäynnissä, jotta Aarnion yhteistyökumppaneita ei tuomittaisi.

Toimeksianto liivijengille

Ensin Aarnion epäillään välittäneen jutun asianajajien kautta Fagerholmille vankilaan viestin siitä, ettei keskusrikospoliisilla ole näyttöä jutussa.

Sen jälkeen Fagerholmin oman asianajajan toimistolle ilmestyi kaksi United Brotherhood-jengiläistä, jotka uhkasivat tappaa päämiehen, jos tämä ei muuttaisi krp:lle antamaansa kertomustaan oikeudenkäynnissä.

Uhkauksia epäillään kohdistuneen myös vangitun perheeseen.

Ennen tappamista perheellisestä Fagerholmista levitettäisiin vielä huhua, että hän on syyllistynyt insestiin.

Asianajajan epäillään välittäneen uhkaukset päämiehelleen.

Naapuriselliin jengiläinen

Esitutkinnan ja syytteen mukaan Aarnion valta ulottui myös vankilan sisäisiin järjestelyihin.

Samana päivänä kun liivijengiläiset kävivät asianajajan luona, Aarnion epäillään junailleen miehen naapuriselliin United Brotherhood-jengiläisen, jolle Aarnion alainen oli siirron yhteydessä näyttänyt uhkauksen kohteen kuvaa.

"Et sä pysty poliisille mitään"

Mies kertoi painostuksesta ja uhkauksista vaimolleen, kun tämä kävi tapaamassa miestään Vantaan vankilassa joulukuussa 2012.

Kuuntelunauhoille tallentuneesta tapaamisesta käy ilmi miehen hätä. 

"Tota nehän uhkas ne sehän tuli asianajajan kautta ni nehän uhkas justiin nää jengiläiset että ne tappaa koko perheen ja minut ja sitten ne ennen sitä ne laittaa insestisyytteet ja tällaset rupee niillä kiusaamaan"

Pitkässä keskustelussa mies ihmetteli vaimolleen myös, miten hänen naapuriselliinsä oli saatu ujutettua jengin varapresidentti, vaikka mies oli kertonut poliisille saamistaan uhkauksista. Mies aavisti, että poliisissa on mätäpaise.

"Ne, et sä pysty poliisille, etä sä pysty poliisille mitään, ei se, sä et pysty sille yksinkertaisesti mitää, sä -," epätoivoinen vaimo totesi keskustelun lopulla.

Uhkaukset tehosivat

Lopulta mies muutti kertomustaan oikeudenkäynnissä, mutta oikeus piti uskottavampana esitutkintakertomusta. Peter Fagerholm tuomittiin vankeuteen 8 vuodeksi 10 kuukaudeksi. Myös hänen nimeämiään henkilöitä tuomittiin.

Aarnion lisäksi oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta syytetään United Brotherhood-johtohahmoa Keijo Vilhusta, jonka epäillään antaneen liivijengiläisille käskyjä Aarnion toimeksiannosta.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme