Mainos
Mainos

Rautavaaralla lapsensa surmannut äiti toimi äkkipikaistuksissaan - 120 km/h päin bussia

Rautavaaralla lapsensa ja itsensä surmannut nainen toimi poliisin mukaan äkkipikaistuksissaan.

Itä- Suomen poliisin valmiiksi saaman esitutkinnan mukaan vuonna 1981 syntynyt nainen ei ollut suunnitellut tekoaan ennalta.

Nainen ajoi lokakuun lopussa henkilöautonsa päin reittiliikenteen linja-autoa. Naisen kyydissä olivat hänen 1-, 2-, ja 6-vuotiaat lapsensa. Kaikki neljä kuolivat kolarissa.

Kukaan linja-autossa olleista ei loukkaantunut vakavasti. Yksi matkustajista oli naisen avopuoliso, joka oli myös kahden nuorimman lapsen isä.

Tapahtumaa edelsi poliisin mukaan naisen ja avopuolison riita, minkä jälkeen nainen lähti seuraamaan työmatkalle Kuopioon lähtenyttä miestä. Nainen pysäytti linja-auton bussipysäkille ja riitaa jatkettiin bussissa.

Nainen poistui kuljettajan kehotuksesta bussista, ohitti sen ja kävi kääntämässä autonsa, jotta pääsi ajamaan linja-autoa vastaan. Todistajan mukaan kyseessä oli vauhdikas U-käännös.

Sen jälkeen nainen ajoi 1,5 kilometrin matkan ja törmäsi tahallaan kovaa vauhtia linja-auton keulaan. Onnettemuustutkintakeskuksen mukaan linja-auton vauhti oli törmäyshetkellä 47 kilometriä tunnissa ja naisen auton vauhti 92-123 kilometriä tunnissa.

Henkilöauton vaurioiden perusteella vauhti oli ennemmin lähellä 123 kilometriä tunnissa.

Naisen verestä ei löytynyt alkoholia tai huumeita.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme