Mainos
Mainos

Hyväksikäyttö jatkui yli kymmenen vuotta – miehelle kolme vuotta vankeutta

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 1958 syntyneen miehen kolmen vuoden vankeuteen yli kymmenen vuotta jatkuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teot tapahtuivat vuosina 1988–1999. Mies kosketteli lähipiiriinsä kuulunutta tyttölasta useita kertoja vuosien aikana. Teot alkoivat, kun tyttö oli 4- ja päättyivät tytön ollessa 14-vuotias.

Käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan mies kosketteli useita kertoja tytön sukupuolielintä, tunkeutui sormellaan tytön sukupuolielimeen ja piti tytön kättä oman sukupuolielimensä ympärillä. Mies myös tyydytti itseään, kun hän kosketteli uhria.

Uhkasi elämänmuutoksella

Käräjäoikeuden mukaan mies käytti hyväkseen uskonnolliseen vakaumukseen liittyvää anteeksiantoa. Mies pyysi tytöltä anteeksi, minkä jälkeen hän jatkoi hyväksikäyttöä.

Lapsi ei voinut kertoa teoista, koska lestadiolaisen uskon mukaan anteeksiannetusta synnistä ei saa enää puhua. Mies myös uhkasi tyttöä suurella elämänmuutoksella, jos tyttö kertoo hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että mies osoitti hyväksikäytöllä erityistä julmuutta. Mies aiheutti rikoksellaan lapsen elämän särkymisen.

Käräjäoikeuden mukaan tyttö tunsi miestä kohtaa erityistä luottamusta ja oli erityisen riippuvainen miehestä.

MTV Uutiset ei julkaisen miehen nimeä uhrin suojelemiseksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme