Mainos
Mainos

Espoon polttopulloisku: Pitserian asiakas kuuli lasin rikkoutuvan, näki liekit ja tajusi olevansa tulessa – "Tunsin kuuman lämmön ja valon"

Kerrostalon kivijalassa sijaitseva pitseria syttyi ilmiliekkeihin ja tuhoutui täysin polttopulloiskussa juhannussunnuntaina Espoossa. Yksi pitserian asiakkaista koki kauhun hetkiä, kun hänen paitansa roihahti tilanteessa liekkeihin.

Ravintolassa oli tapahtumahetkellä yhteensä kahdeksan ihmistä: kaksi työntekijää ja kuusi asiakasta. 

Tuleen syttynyt mies oli saapunut ravintolaan yhdessä vaimonsa kanssa vain hetkiä ennen tuhotyötä. Kaksikko istui pöydässä ja odotti ruokiaan, kun mies havahtui rikkoutuvan lasin ääneen.  

– Luulin ensin työntekijän pudottaneen laseja. Tämän jälkeen tunsin kuuman lämmön ja valon ja tajusin tulen, mies kertoi kuulusteluissa.

Puoliso pakeni takaovesta

Kun mies katsoi taakseen, hän näki ravintolan seinän ilmiliekeissä ja että katonrajaan oli noussut reilusti savua. Kertomansa mukaan hän tajusi samalla hetkellä, että tuli oli tarttunut myös häneen itseensä.

– Tässä vaiheessa tajusin, että hupparini selkä on tulessa. Menin lattialle kierimään noin 4-5 kertaa edestakaisin, jonka jälkeen tuli sammui ja hupparista tuli vain savua.

Puoliso ja ravintolan muut asiakkaat pakenivat palon alettua ravintolan takaoven kautta ulos. Myös liekkien kanssa kamppaillut mies pääsi hupparin sammuttua ulos samaa reittiä.

Poliisikuulusteluissa mies arvioi, että polttopullo oli rikkoutunut noin metrin päähän hänestä. Arvionsa mies perusti muun muassa siihen, että hänen vaatteissaan oli roiskeita ja ne haisivat bensalta.

Syyttäjä: Asiakkailla oli 20 sekuntia aikaa paeta

Mies ei loukkaantunut tilanteessa, mutta hänen hiuksensa paloivat takaraivolta osittain. Poliisille mies kuvaili tilannetta pelottavaksi ja vaaralliseksi.

– Tilanteessa oli mukana tuuria ja tilanteessa olisi voinut käydä todella huonosti. Onneksi pitserian takaovi oli käytössä, koska etuovesta ei olisi ollut siinä vaiheessa enää mitään mahdollisuuksia poistua ulos, mies sanoi kuulustelupöytäkirjan mukaan.

Syyttäjä on vaatinut tapauksesta rangaistusta yhteensä kuudelle ihmiselle. Iskun suunnitelleelle ja tilanneelle miehelle syyttäjä vaatii 13 vuoden rangaistusta törkeästä tuhotyöstä ja useista murhan yrityksistä. Polttopullojen heittämisestä epäillyille kahdelle miehelle syyttäjä vaatii 13 ja 11 vuoden rangaistuksia samoilla nimikkeillä. Lisäksi yhdelle miehelle vaaditaan rangaistusta yllytyksestä ja yhdelle naiselle avunannosta. Syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Jutun käsittely alkoi eilen Espoon käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan tulipalo aiheutti kaikille ravintolassa olleille konkreettisen ja erittäin suuren hengen tai terveyden vaaran. Syyttäjän näkemyksen mukaan ravintolassa sisällä olleilla oli aikaa poistua rakennuksesta enintään 20 sekuntia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme