Mainos
Mainos

Espoossa kahden talon öisiä paloja tutkitaan törkeinä tuhotöinä

Espoossa ja Vantaalla syttyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä useita tulipaloja, joita viranomaiset epäilevät tahallaan sytytetyiksi.

Espoon Friisilässä poliisi tutkii kahta muutaman tunnin välein sytytettyä paloa törkeinä tuhotöinä. Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut rikoksesta epäiltyjä. Poliisi ei kerro, epäilläänkö tuhotöistä yhtä vai useampaa henkilöä. Poliisi pitää mahdollisena, että Espoon tekojen takana on sama tekijä.

– Tässä on monia tutkintalinjoja asiasta, emmekä ole saanut ketään otettua kiinni vielä, kertoo rikoskomisario Jorma Joki-Anttila.

Joki-Anttilan mukaan poliisi on puhuttanut lukuisia henkilöitä, mutta mahdollisia havaintoja tehneitä pyydetään soittamaan poliisille.

Hänen mukaansa ensimmäisen palon vahingot nousevat puoleen miljoonaan euroon. Toisesta palosta ei ole arviota. 

"Alakerrasta kuului kova pamaus" 

Espoon Tähdenlennontiellä omakotitalon asukkaat havahtuivat kovaan pamaukseen hieman ennen puoltayötä keskiviikkona.

– Avopuolisoni oli katsomassa televisiota, ja minä olin jo nukkumassa, kun alakerrasta kuului kova pamaus. Soitimme hätäkeskukseen, ja siinä vaiheessa kun poliisit tulivat, liekit löivät ulos alakerran ikkunasta, kertoi talon asukas Kauko Ovaskainen.

Ovaskainen epäilee, että ikkunasta heitettiin sisään polttopullo. Ovaskaisen naapuri oli kiinnittänyt huomiota alueella liikkuneeseen nuoreen mieheen, joka kantoi kummassakin kädessään muovikassia. Poliisi ei vahvistanut tietoa, eikä kommentoi tässä vaiheessa tekotapaa.

Ovaskainen puolisoineen selvisivät tapauksesta vammoitta. 

Naapurit huomasivat toisen palon 

Kolme tuntia myöhemmin samalla kadulla syttyi toinen palo paritalossa. Pelastuslaitoksen mukaan asunto oli tapahtumahetkellä tyhjillään, mutta naapurit huomasivat palon.

Vahingot jäivät ensimmäistä paloa vähäisemmiksi. Pelastuslaitos oli paikalla nopeasti, koska sen yksiköitä oli edelleen ensimmäisellä palopaikalla jälkisammutustöissä.

Myös Vantaan Hakunilassa sytytettiin useita ilkivaltaisia tulipaloja aamukolmen ja -neljän välillä torstaina. Vantaan paloista ei aiheutunut suuria vahinkoja.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme