Mainos
Mainos

ESS: Kiväärivarkauden tutkinta etenee Lahdessa – armeijan sotilas oli jättänyt aseen autoon

Armeijan rynnäkkökivääri päätyi varkaille Lahden Kärpäsessä sillä välin, kun puolustusvoimien työntekijä jätti aseen vartiomattomana autoon yöllä, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Sotilaslakimies Immo Seppänen kertoo lehdelle aseen päätyneen varkaille, kun Hälvälässä harjoituksissa ollut, puolustusvoimien kantahenkilökuntaan kuuluva sotilas on lähtenyt yöllä harjoituksista käymään kotonaan. Käynti kotona on kestänyt muutaman tunnin, ja siksi aikaa ase oli autossa piilotettuna muiden tavaroiden alla. Autoon oli murtauduttu sillä välin. Alueella oli murtauduttu myös useisiin muihin autoihin, joten voi olla, että rynnäkkökiväärin päätyminen varkaille oli sattumaa.

Tapausta tutkitaan palvelusrikoksena ja törkeänä palvelusrikoksena, lehti kertoo. Tässä vaiheessa kyseessä on vasta epäily, muistuttaa Seppänen. Lisäksi selvitetään aseiden säilyttämistä koskevien määräysten noudattamista ja harjoitusalueelta poistumista.

Ase oli epäillyn hallussa luvallisesti. Mukana ei ollut kovia patruunoita, ainoastaan paukkupatruunoita, jotka saatiin myös takaisin. Poliisi löysi aseen noin viikon kuluttua varkaudesta, lehti kertoo.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme