Mainos
Mainos

ESS: Poliisi ei voinut valvoa omaa rekisteriään

Poliisi ei voinut tarkistaa epäiltyjen rekisterin (epri) käyttöä viime vuonna, koska laki esti sen, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat

Etelä-Suomen Sanomien mukaan lain rekisterinpitäjä on poliisin ylijohto, käytännössä Poliisihallitus. Rekisterin käyttöä varten on lupa saatava keskusrikospoliisilta.  

Lain mukaan rekisteriä oli mahdollista käyttää vain rikoksiin liittyvissä tiedustelu-, tarkkailu- ja analysointitehtävissä. Rekisterin laillisuusvalvontaa laissa ei kuitenkaan ollut mainittu.

Poliisihallitus ei siis voinut tarkastaa omaa rekisteriään, koska rekisterin ylläpitäjä olisi rikkonut lakia myöntäessään pääsyn rekisteriin tarkastusta varten.

MTV Uutiset paljasti viime vuonna, että epäiltyjen rekisteriin oli kirjattu Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi. Myös entisen F1-kuljettaja Mika Salon nimi päätyi rekisteriin. 

Vuodenvaihteessa lainsäädäntöön tehtiin muutos, joka sallii rekisterin käytön myös laillisuusvalvonnan tarkoituksiin.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot