Mainos
Mainos

ESS: Törkeä petosepäily: Mies huijasi uskonveljiltään kaksi miljoonaa – rahat hävisivät Ghanaan

Hämeen poliisi tutkii törkeää petostapausta, jossa lahtelaisen miehen epäillään huijanneen yhteensä yhdeksää ihmistä sijoittamaan rahaa rakennusprojektiin Espanjassa. Todellisuudessa rahat katosivat kuin tuhka tuuleen. Asiasta uutisoi Etelä-Suomen Sanomat.

Huijatut olivat sijoittaneet rahaa vuodesta 2013 alkaen tuhansista euroista jopa satoihin tuhansiin euroihin. Yhteensä sijoituksia oli tehty kahden miljoonan euron edestä.

Epäiltynä jutussa on 70-vuotias Lahdesta kotoisin oleva mies, joka on tuomittu aiemmin talousrikoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä liiketoimintakieltoon. Miehen väitteistä huolimatta rahat eivät koskaan päätyneet Espanjaan.

– Poliisin käsityksen mukaan rahat päätyivät erilaisten välikäsien kautta Ghanaan, rikostarkastaja Kari Kajala sanoo ESS:n haastattelussa.

Poliisi on yrittänyt saada apua paikallisilta viranomaisilta rahojen löytämiseksi, mutta toistaiseksi mitään vihjeitä rahojen sijainnista ei ole.

Teosta epäillyllä miehellä on Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan helluntailaistausta ja ainakin osa huijatuista henkilöistä on myös on helluntailaisia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme