Mainos
Mainos

ESS: Vanhempi konstaapeli ajoi ylinopeutta tienvarsikameraan lähes 200 kertaa

Lahtelaispoliisin toistuvista ylinopeuksista ollaan aloittamassa esitutkinta, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Vanhemman konstaapelin epäillään tahallaan ylittäneen nopeusrajoituksia niin, että tienvarsikamera on välähtänyt. Ylinopeudet ovat kuitenkin olleet niin vähäisiä, että kuljettaja on saanut niistä aina kirjallisen huomautuksen.

Tienvarsikameran välähdyksiä on poliisimiehelle kuitenkin kertynyt lähes 200, ja ne ovat kertyneet muutamien kuukausien ajalta. Mies teki teot omalla autollaan, kokonaan tai osittain vapaa-ajalla.

Tapausta tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Jutun yhteydessä myös selvitetään, onko menettely ollut omiaan heikentämään poliisiin kohdistuvaa luottamusta.

Etelä-Suomen Sanomien aiemmassa haastattelussa poliisimies oli kritisoinut tienvarsikameroita puutteelliseksi keinoksi ylinopeuksien hillitsemiseen, ja niiden syövän liikaa poliisin voimavaroja.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot