Mainos
Mainos

Ex-mies kehotti poikaa solvaamaan äitiä – äiti pahoinpiteli 7-vuotiaan

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 51-vuotiaan äidin 7-vuotiaan poikansa pahoinpitelystä 360 euron sakkoihin erikoisessa tapauksessa.

Äiti pahoinpiteli marraskuussa 2015 poikaa kotona Siltamäessä. Nainen tukisti, väänsi sormista ja korvasta sekä löi kahdesti avokämmenellä.

Nainen myönsi oikeudessa pahoinpitelyn, mutta kertoi syyn olevan turkkilaisessa aviomiehessä. Mies oli pakottanut pojan sanomaan ”äitisi on huora”. Nainen pillastui ja mies videoi tilanteen.

Naisen suhde mieheen oli ollut tulehtunut.

Mies vaati rahaa

Mies oli naisen mukaan sitten kiristänyt häntä nauhoitteella. Hän kertoi maksaneensa vaaditut tuhat euroa, mutta mies oli silti tehnyt asiassa rikosilmoituksen. Kun asia oli tullut ilmi, poika oli otettu kuukaudeksi huostaan.

Nainen pyysi, että hänet olisi jätetty rangaistukseen tuomitsematta.

Oikeus totesi kuitenkin, että väkivaltaa oli kohdistettu lapseen, eikä sitä voida pitää vähäisenä tai anteeksiannettavana. Nainen ei olisi saanut purkaa ristiriitojaan miehen kanssa lapseen.

Käräjäoikeus langetti naiselle 60 päiväsakkoa, josta maksettavaa tuli 360 euroa. Lisäksi hänen on maksettava pojalle kivusta ja särystä 500 euroa korvausta.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme