Mainos
Mainos

Ex-miesystävä kuvasi salaa naisen alapäätä ja uhkasi levittää kuvat

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan miehen salakatselusta ja seksuaalirikoksesta, kun hän kuvasi salaa nukkumassa olleen entisen naisystävänsä alapäätä.

Teko tapahtui huhtikuussa 2015. Pariskunta oli eronnut joitain päiviä ennen tapahtunutta. He olivat sopineet, että mies saisi asua naisen luona silloin kun tällä ei ollut muuta yöpymispaikkaa. Nainen nukkui sängyssä ja mies sohvalla.

Tapahtumat kärjistyivät huhtikuisena perjantaina. Mies oli ilmoittanut lähtevänsä juomaan, jolloin he olivat sopineet, ettei mies tulisi naisen asuntoon.

Mies kuitenkin yöllä ilmestyi asunnolle. Sisään hän pääsi omilla avaimillaan. Nainen oli sanonut soittavansa poliisit, jolloin mies riepotteli naista.

Näinen pääsi pakenemaan tilanteesta toiseen asuntoon, josta sai poliisit soitettua.

Kuvaus ja uhkaus

Mies huusi rappukäytävään, että naisen asunto palaa. Nainen palasi ovelle. Mies ilmoitti, että hänen tekisi mieli painaa naisen kasvot kuumaan hellaan.

Mies kertoi myös ottaneensa pari päivää aikaisemmin salaa valokuvia naisen alapäästä ja aikoi levittää niitä yhdessä naisen puhelinnumeron kanssa ilmoittaen, että ”tältä naiselta saa”.

Nainen ei aiemmin tiennyt kuvista ja myöhemmin poliisi löysi neljä kuvaa miehen puhelimesta.

Mies sanoi oikeudessa vain uhitelleensa kuvilla, koska oli niin humalassa.

25-vuotiaan mukaan hän oli kolme vuotta kestäneen suhteen aikana ottanut 170 kuvaa naisen sukupuolielimistä, joten hänen mielestään uusien kuvien ottaminen alasti nukkuvasta naisesta ei ollut haitaksi millään tavalla. 

Pahoinpitely

25-vuotias paiskasi tilanteessa naisen päin mikroaaltouunia ja puristi kaatuneen naisen leukaa käsillään.

Mies oli myös reilua viikkoa aiemmin tilannut netistä naisen tiedoilla tuotteita muutaman sadan euron edestä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä. Oikeus katsoi myös, että alapääkuvat oli otettu luvatta ja siinä oli loukattu naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Kyse oli salakatselusta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Tuomio tuli myös niskoittelusta poliisia vastaan, kun mies oli yrittänyt perua naisen hätäkeskussoiton. Mieheltä löytyi myös mattoveitsi.

Mitään rangaistusta mies ei teoistaan saanut. Hänet oli nimittäin tuomittu toukokuussa 2016 Helsingin käräjäoikeudessa muista rikoksista 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja myös viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi, että nämä tuomiot olivat riittävä rangaistus myös naiseen kohdistuneista rikoksista.

Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle valokuvien aiheuttamasta kärsimyksestä 1 200 euroa sekä pahoinpitelyn aiheuttamasta kivusta ja särystä 500 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme