Mainos
Mainos

Ex-poliisia sähköiskuin kiduttanut ja tämän kuolemaan jättänyt vapautuu ehdonalaiseen

Niin kutsutun Vammalan sitomissurman päätekijä vapautuu ehdonalaiseen Helsingin hovioikeuden päätöksellä.

Vapauttamispäivä on 19. syyskuuta.

Vammalalainen mies tuomittiin vuonna 2007 kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjä olisi vaatinut ensisijaisesti tuomiota murhasta, mutta oikeus päätyi lievempään rikosnimikkeeseen.

Mies oli toisen tekijän kanssa ajeluttanut uhrin kolmannen henkilön asunnolle, jossa uhria oli pahoinpidelty lyöden, potkien ja sähköiskuin.

Sähköiskujen jälkeen uhri kuljetettiin autolla metsätien varteen, jossa pahoinpitely jatkui. Miestä pahoinpideltiin potkujen ja nyrkiniskujen lisäksi metallisella lapionvarrella.

Lopuksi mies jätettiin tiukasti puuhun sidottuna metsään. Mies menehtyi pakkaseen seuraavana yönä, mutta löydettiin vasta lähes kahden viikon päästä. Oikeus katsoi, etteivät pahoinpitelyvammat olleet kuolettavat, vaan mies olisi selvinnyt hengissä, mikäli tämä olisi vapautettu ennen yötä.

Uhri oli ex-poliisi, ja teon motiivina oli muutamien kymmenien eurojen velka, jonka maksu ei järjestynyt toivottuun tapaan. Tekoa edelsi juopottelu.

Mies on viime vuosina antanut useita haastatteluja koskien uskoontuloaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme