Mainos
Mainos

Ex-poliisikomentaja Riikonen omasta vastustaan Aarnio-vyyhdistä: "No comments"

Helsingin entinen poliisikomentaja Jukka Riikonen ei halunnut vastata kysymyksiin omasta roolistaan Aarnio-vyyhdissä. - No comments, hän sanoi.

Riikonen toimi Helsingin poliisipäällikkönä 2002-2014. Hän ei juurikaan ole vakavista rikoksista epäillyn huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion tapausta kommentoinut.

- En huutele katsomosta, eläköitynyt Riikonen sanoi oikeustalon käytävällä.

Riikonen totesi sanoneensa sanottavansa oikeussalissa. 

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan Trevoc-vyyhtiä kahdettakymmenettäkahdeksatta päivää. Syytteiden mukaanJari Aarnio edisti Trevocin seurantalaitteiden hankintaa samaan aikaan kun hän omisti yhtiötä salaa. Aarnio on kiistänyt tämän.

Maanantaina kuullaan todistajina Helsingin poliisin silloista johtoa. Tarkoituksena on selvittää mikä Aarnion rooli hankinnoissa oli.

Trevoc-hankintojen ydin osuu kesään 2009, jolloin Helsingin aiemmat laitteet olivat vanhentuneet.

Riikonen sanoi, että asia nousi Helsingin poliisin ylimpään johtoon. Yksi keskeisistä tapauksista oli ns. miljoonaperijättären kaappaus, jonka tutkinnassa Helsingin poliisi joutui lainaamaan seurantalaitteita tullilta.

- Tilanne oli operatiivisesti hyvin hankala.

Riikonen kertoi olleensa yhteydessä poliisiylijohtaja Mikko Paateroon. - Poliisin ylijohto ymmärsi tarpeen, koska lupa tuli hyvin nopeasti.

Keskusrikospoliisista ei laitteita saatu, vaikka olisi pitänyt.

Komentotie ja marssijärjestys

Riikonen kertoi, että poliisilaitoksessa marssijärjestys on selkeä. - Ei sieltä tektistä yksittäinen mies lähde poliisipäällikköä lähestymään, hän totesi. Tekti tarkoittaa huumepoliisissa toimivaa teknisen tiedustelun yksikköä.

Riikonen kertoi, että Aarnion kautta tällainen seurantalaitteiden päivittämistarve tuotiin aktiivisesti esiin. Riikonen sanoi kuitenkin itse keskustelleensa eniten silloisen apulaispoliisipäällikkö Jari Liukun kanssa.

Syyttäjä Mikko Männikkö kysy tarkemmin Aarnion roolista.

- Jos joku on jonkun yksikön päällikkö, niin hänellä on joku rooli siinä mitä hankitaan, Riikonen totesi.

Huumerikosyksikön päällikkö on samalla tavalla asiantuntija kuin poliisin soittokunnan kapellimestari omalla alallaan, Riikonen vertasi.

Aarnion puolustus tiedusteli oliko tuolloin syksyllä muita vaihtoehtoja kuin Trevocin laitteet? - Olen ymmärtänyt, että ei.

Riikonen totesi myös, että rikollinen sukulainen ei ”saastuta” rehellistä, työtätekevää kansalaista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme