Mainos
Mainos

Ex-rakennustarkastajalle ehdollista – omi valtiolta yli 120 000 euroa

Uudellamaalla sijaitsevan Vihdin entinen johtava rakennustarkastaja ohjasi yli 120 000 euroa valtion korjausavustuksia puolisolleen.

Lohjan käräjäoikeus katsoi tänään miehen syyllistyneen törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen ja törkeään avustuspetokseen liki 16 vuoden ajan.

Ratkaisu syntyi lautamiesten äänin. Käräjätuomari katsoi pääsyytetyn tapaan, että perusteettomat tilisiirrot olivat yksittäisiä tekoja ja rikoksina pääosin vanhentuneita.

Ensikertalaisena mies sai vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion ehdollisena. Lisäksi hän joutuu 25 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Mies joutuu maksamaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle yli 121 000 euron vahingon ja Vihdin kunnalle liki 27 000 euroa selvittely- ja oikeuskuluja.

Rahat kuluivat perheen elämiseen ja velkojen maksamiseen, eikä vaimo aluksi tiennyt niiden alkuperää. Hän sai yhdeksän kuukautta ehdollista.

Rakennustarkastajan esimiehen virkarikossyyte meni nurin, koska valvonnan laiminlyönnistä ei ollut näyttöä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme