Mainos
Mainos

Facebook-kommentointi poikii oikeusjutun

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt nostaa syytteet kahdeksaa henkilöä vastaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteet koskevat Internetin Facebook-keskusteluryhmässä julkaistuja kommentteja.

Syytteeseen johtaneet teot tapahtuivat Lieksassa marraskuun 2011 lopussa. Poliisi on kuullut yhteensä kymmentä ihmistä rikoksesta epäiltynä.

Kalskeen mukaan kommentit, joista syytteet on nostettu, olivat solvauksia ja vertauksia, jotka kohdistuivat afrikkalaista alkuperää oleviin ihmisiin.

Kommenttien alustaksi oli perustettu kokonainen Facebook-sivusto, jolla rohkaistiin kirjoittamaan rasistisia kommentteja. Kalske ei muista, että syytettä olisi aiemmin nostettu vastaavanlaisesta tapauksesta.

Kahden epäillyn osalta apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt syyttämättä jättämisestä: toisen kohdalla teon vähäisyyden vuoksi ja toisen kohdalla tekijän nuoruuden vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme