Mainos
Mainos

Facebook-viesti uutena todisteena – lapsen hyväksikäytöstä kaksi vuotta vankeutta

Helsingin hovioikeus tuomitsi vuonna 1984 syntyneen miehen kahdesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden vankeuteen.

Vantaan käräjäoikeus oli viime vuoden helmikuussa tuominnut miehen kahden vuoden vankeuteen kahdesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikokset tapahtuivat Vantaalla loka-marraskuussa vuonna 2012.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Hän kiisti olleensa sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. 

Hovioikeudessa uhri vetosi uutena kirjallisena todisteena kuvakaappaukseen päiväämättömästä Facebook-keskustelusta, jossa uhri ja mies keskustelivat tapaamisen ajankohdasta.

Keskustelussa mies oli todennut uhrille, että ”panematta et lähe”. Miehen mukaan Facebook-profiili kuului hänelle, mutta hän väitti, että joku toinen olisi kirjoittanut tekstin hänen puolestaan. Mies perusteli tätä sillä, että hänen Facebook-profiilinsa oli ollut päivittäin auki tietokoneella, joka sijaitsi hänen olohuoneessaan.

Hovioikeus ei pitänyt miehen perustelua uskottavana. Hovioikeuden mukaan keskustelu osoittaa, että miehen tarkoituksena on ollut sukupuoliyhteys asianomistajan kanssa, ja että todiste siten osaltaan tukee syytettä.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot