Mainos
Mainos

Fennovoima tehnyt yli sata rikosilmoitusta tuhotöistä

Fennovoima kertoo tehneensä yli sata rikosilmoitusta tuhotöistä ydinvoimatyömaan lähistöllä viime kesän jälkeen. 

Projektijohtaja Minna Forsströmin mukaan yhtiö on tehnyt lisäksi useita kymmeniä rikosilmoituksia eilisestä, osin väkivaltaiseksi yltyneestä mielenosoituksesta.  

Kustannukset ilkivallasta ovat yhtiön mukaan olleet noin puoli miljoonaa euroa.

Mielenosoittajat ovat häirinneet urakoitsijoita, puhkoneet autojen renkaita sekä rikkoneet koneita ja ikkunoita. Jokin aika sitten mielenosoittajat myös hinasivat auton Hanhikiveen johtaneelle tielle ja polttivat sen.  

– Meillä on yksittäisiä koneita pysähtynyt joissakin tilanteissa valitettavasti, Forsström sanoo, mutta ei usko töiden viivästyvän ilkivallan takia.  

Pitkin talvea Pyhäjoen ydinvoimatyömaan lähistöllä on majaillut yhtiön mukaan muutamia aktivisteja. Eilen Tshernobylin vuosipäivänä paikalla oli Fennovoiman viestintäjohtajan Maira Kettusen mukaan 80–120 mielenosoittajaa.

– Leiri on aika monikansallinen tällä hetkellä. Kantavat voimat ovat suomalaisia, Forsström sanoo.  

Fennovoimassa on varauduttu siihen, että mielenosoitukset jatkuvat.  

– Meidän on pakko ydinvoimahankkeessa tällaiseen varautua. Tämä on yksi ulkoinen uhka, ja pitää huolehtia siitä, että turvallisuus säilyy, Forsström sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme