Mainos
Mainos

Fennovoiman ydinvoimalahanke otti jättiaskeleen kohti toteutumista

Korkein hallinto-oikeus ei käsittele valitusta, joka liittyy työ- ja elinkeinoministeriön muistioon Fennovoiman rakennusluvan käsittelyn jatkamisesta. Muistion mukaan Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen käsittelyä voidaan jatkaa, koska yhteiskunnan kokonaisedun vuoksi vaadittu 60 prosentin omistus EU- ja ETA-alueelta toteutuu.

Valituksessa vaadittiin ministeriön päätöksen kumoamista ja Fennovoiman hakemuksen hylkäämistä sekä toissijaisesti 60 prosentin omistusvaatimuksen käsittelemistä uudelleen.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan muistio rakentamislupahakemuksen käsittelyn jatkamisesta koskee vain asian valmistelua, eikä siihen voi hakea muutosta valittamalla.

Muistion mukaan riittävän EU- ja ETA-alueelta tulevan omistuksen takaa Fortumin ja SRV:n tuleminen Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi. Voimaosakeyhtiö SF on Fennovoiman pääomistaja.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot