Mainos
Mainos

Fiksuhuuto ei syyllistynyt arpajaisrikokseen

Fiksuhuudon internetissä pyörittämä senttihuutokauppa on Oulun käräjäoikeuden mukaan aitoa huutokauppaa. Oikeus hylkäsi tänään Fiksuhuudon kahta vetäjää vastaan nostetut syytteet arpajaisrikoksesta.

Oikeus sanoo päätöksessään, ettei tuotteen saanti nettihuutokaupasta perustu sattumaan. Koska sattuma ei vaikuta lopputulokseen, kyse ei ole arpajaisrikoksesta.

Oikeuden mukaan senttihuutokauppa poikkeaa monin tavoin perinteisestä huutokaupasta. Tuotteen lunastushinta muun muassa jää usein murto-osaan käyvästä hinnasta. Esimerkkinä on vajaalla 20 eurolla saatu yli 20 000 euron arvoinen auto. Siitä huolimatta kyse on huutokaupasta.

Senttihuutokaupassa tuotteen hintaa voi korottaa sentillä kerrallaan. Korottaminen on maksullista. Huutokauppaan voi osallistua myös esimerkiksi tekstiviestillä.

Fiksuhuudon toiminnasta vastaava mieskaksikko vältti myös liki kolmen miljoonan euron korvaukset. Syyttäjä vaati summaa rikoshyötynä valtiolle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme