Mainos
Mainos

Finavian projektipäällikkö syytteessä - yli 6000 tonnia jäteasfalttia pohjavesialueelle

Helsinki-Vantaan lentoaseman korjaustyömaalta on toimitettu yli 6000 tonnia jäteasfalttimursketta ensimmäisen luokan pohjavesialueelle, sanoo syyttäjä haastehakemuksessa. Finavian projektipäällikköä ja viittä muuta syytetään ympäristön turmelemisesta.

Syyttäjän mukaan jätteet toimitettiin keväällä 2012 viidelle eri kiinteistölle, joita ei ollut laillisesti hyväksytty ottamaan vastaan jäteasfalttia.

– Jäteasfaltin luovuttaminen kuvatulla tavalla lain ja ympäristöluvan vastaisesti on ollut omiaan aiheuttamaan ympäristön pilaantumista tai muuta vastaavaa ympäristön haitallista muuttumista, roskaantumista tai vaaraa terveydelle, haastehakemuksessa sanotaan.

Finavian projektipäällikön lisäksi syytteessä on myös konsulttiyhtiön toimitusjohtaja ja maanrakennusyhtiön sekä kahden kuljetuspalveluita tuottaneen yhtiön toimitusjohtajat.  
Syyttäjä vaatii kaikille syytetyille vähintään 40 päiväsakon rangaistusta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme