Mainos
Mainos

Finnair-työntekijä salakuljetti 33 ihmistä Suomeen – syyte: Kyseessä järjestäytyneen rikollisryhmän teko

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeustuomiota Finnairilla matkustamotyöntekijänä toimineelle kiinalaismiehelle. Mies on syytteen mukaan järjestänyt yli 30 ihmistä Kiinasta Suomeen tai Kiinasta Suomen kautta Ranskaan.

Mies on syyttäjän mukaan käyttänyt hyväkseen kulkulupaansa ja asemaansa lentoyhtiön työntekijänä. Tekoja on syytteen mukaan ollut ainakin 15 ja kuljetettavista ainakin 14 on ollut lapsia. Rikokset on syytteen mukaan tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa. Ryhmässä on ollut ainakin kaksi henkilöä Ranskassa, jotka ovat muun muassa rekrytoineet asiakkaita.

Mies oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla esimerkiksi avannut viisumittomille tulijoille oven, josta nämä olivat päässeet Suomeen ilman rajatarkastusta.

Syyttäjä vaatii miehelle Vantaan käräjäoikeudessa rangaistusta kolmesta törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Mies otettiin kiinni helmikuussa Helsinki-Vantaalla. Syytetty työskenteli Finnairilla Kiinan valtion omistaman Fasco-yrityksen kautta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme