Mainos
Mainos

Toi yli 30 kiinalaista laittomasti Suomeen: Finnairilla työskennelleelle stuertille tuomio

Finnairin alihankkijalle työskennellyt stuertti on saanut tuomion laittoman maahantulon järjestämisestä.

Mies toi Suomeen yli 30 kiinalaista käyttäen hyväkseen asemaansa ja siihen liittyvää kulkulupaa. Noin puolet tuoduista on lapsia. Joukosta suurimman osan tuomittu järjesti Suomesta edelleen Ranskaan.

Maahan tuotaville hankittiin viisumit Venäjälle, koska se oli helpompaa kuin viisumin saaminen Schengen-alueelle. Lentokentällä tuomittu avasi heille oven, jonka kautta pääsi tullitarkastuksen ohi.

Syyttäjän mukaan luvattoman maahantulon järjestäminen oli järjestäytynyttä rikollisuutta. Oikeus katsoi kuitenkin, että toiminta ei täyttänyt järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkkejä.

Vantaan käräjäoikeus langetti miehelle vuoden ja kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi hän joutuu korvaamaan valtiolle 30 000 euroa rikoshyötyä.

Korjattu aiempaa uutista: maahantuotuja oli yli 30, ei 17.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot