Mainos
Mainos

Gangsterityylistä murhaa yrittäneelle kova tuomio – nainen selvisi ihmeen kaupalla, myös sivulliset vaarassa

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä ankariin vankeusrangaistuksiin viime joulukuussa Savonlinnan Kerimäellä sattuneesta tapahtumasarjasta.

Tapahtumat saivat alkunsa parkkipaikalla, jossa toinen tuomituista ampui miestä kohti jalkoja, mutta ei osunut. Ampumisen kohteeksi joutunut mies lähti pakoon ja hyppäsi naisen ajamaan autoon.

Molemmat tuomion saaneista miehistä lähtivät takaa-ajoon, jonka aikana toinen miehistä ampui kolme laukausta liikkuvasta autosta kohti pakenijoita. Teossa käytetty ase oli järeä 44-kaliiperinen Magnum-revolveri. Toinen tuomituista ohjasi autoa.

Laukaukset eivät osuneet, mutta läheltä piti, sillä osa luodeista pirstaloitui sisälle autoon. Pirstaileita päätyi kuljettajan penkin niskatukeen ja autoa ajaneen naisen huppuun. 

Oikeus tuomitsi pakenijoiden autoa tulittaneen Joni Olavi Savirannan kahdesta murhan yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä seitsemän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Autoa kuljettanut Aki Tapani Tolvanen sai kahdesta murhan yrityksestä neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen.

Oikeus arvioi, että Saviranta osoitti teossa vakaata harkintaa ja piti tekoa kokonaisuudessaan törkeänä. Ammuskelu tapahtui keskellä päivää Kerimäen keskustassa ja oikeuden mukaan vain hyvä onni pelasti asianomistajat ja sivulliset kuolemalta tai vakavalta loukkaantumiselta.

Raskauttava seikka oli myös teon motiivi. Saviranta oli aiemmin pahoinpidellyt miehen, jonka hän nyt yritti tappaa. Mies oli nostanut pahoinpitelystä syytteen Savirantaa vastaan, joka yritti oikeuden mukaan nyt päästä eroon asianomistajasta tappamalla hänet. Autoa ajanut nainen oli teon pahoinpitelyn todistaja. 

Molemmat tuomitut kiistävät syytteet.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme