Mainos
Mainos

17-vuotias häävieras heitti naista kivellä moskeijan pihalla

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi nuoren naisen ehdolliseen vankeuteen, kun tämä heitti toista naista häissä nyrkin kokoisella kivellä poskeen.

Teko tapahtui jo syyskuussa 2012, mutta eteni oikeuskäsittelyyn vasta loppukeväästä 2015. Tekoaikaan tuomittu oli 17-vuotias ja kiven poskeen saanut 26-vuotias.

Molemmat olivat häävieraina.

Uhrin mukaan he olivat keskustelleet aiemmin Facebookissa, mutta mitään riitaa ei varsinaisesti ollut. Moskeijan pihalla nuorempi oli kysynyt häneltä ”mitä katsot?”. 26-vuotias oli sanonut, ettei katsonut mitään ja lähti pois. Seuraavaksi häntä oli heitetty kivellä poskeen.

17-vuotiaan kertoman mukaan vanhempi oli tönäissyt häntä moskeijassa olkapäällään ja hän oli kaatunut. Anteeksipyyntöä ei tullut, koska nuorempi ei kuulemma ollut sen arvoinen. Pihalla vanhempi oli hyökännyt hänen kimppuunsa ja 17-vuotias oli huitaissut sormuskädellään. Mitään kiveä ei heitetty.

Todistaja näki kiven  

Oikeus ei nuoremman kertomusta uskonut. Autossa kymmenen metrin päässä istunut mies oli nähnyt naisten keskustelevan. Todistaja ei tuntenut heitä, eikä osannut sanoa oliko käynnissä riita. Autosta noustessaan mies oli nähnyt nuoremman heittävän kiven, kun toinen oli poistumassa paikalta.

Kivi oli nyrkin kokoinen ja välimatkaa oli 1-2 askelta. Vanhemman naiset ystävät veivät 26-vuotiaan tilanteesta pois.

Vanhempaa syytettiin jutussa myös pahoinpitelystä, koska nuorempi oli kertonut tämän purreen häntä sormesta ja raapineen kasvoista. Kertomuksen tueksi ei ollut oikeuden mukaan muuta näyttöä, joten syyte hylättiin.

Oikeus päätyi nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä 30 päivän ehdolliseen vankeustuomioon.

Nyt 20-vuotias nainen määrättiin maksamaan vanhemmalle kivusta ja särystä 1500 euroa ja pitkäaikaisesta haitasta 1000 euroa.

Nuoremman on myös maksettava vanhemman oikeudenkäyntikulut eli 2100 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme