Mainos
Mainos

Hakan pesänhoitajalle sakot

Rakennusliike Hakan konkurssi on tuonut yhdelle pesänhoitajalle sakot Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeuden mukaan mies laiminlöi tutkintapyynnön tekemisen konkurssipesän epäselvyyksistä, mikä aiheutti velkojille taloudellisen vahingon vaaran.

Haka meni konkurssiin vuonna 1994, ja konkurssiasiamies ryhtyi tutkimaan pesän realisointeja vuonna 2001. Käräjäoikeuden mukaan nyt tuomitun pesänhoitajan olisi pitänyt jo viimeistään vuonna 1998 olla selvillä epäselvyyksistä ja puuttua tilanteeseen.

Pesänhoitajan 60 päiväsakon tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä. Hän joutuu maksamaan myös vajaan 30 000 euron korvaukset.

Kahden muun pesänhoitajan syytteet hylättiin. Oikeuden mukaan heillä ei ollut ratkaisevaa tietoa siitä, mihin toimiin nyt tuomittu pesänhoitaja oli ryhtynyt. Tuomittu vastasi pesien päivittäisestä hallinnosta, kun kaksi muuta vastasivat pesän ulkomaan toiminnoista.

Tuomio on osa jo vuosia kestänyttä oikeusjupakkaa. Pesänhoitajien syytteitä käsiteltiin käräjäoikeudessa jo toistamiseen. Tuomiosta äänestettiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme