Mainos
Mainos

Hampurilaisketjun ex-toimitusjohtajalle vaaditaan vankeutta – nosti firman tileiltä yli miljoonan

Syyttäjä katsoo, että entisen toimitusjohtajan rikokset ajoivat hampurilaisketju Snackyä pyörittäneen firman maksukyvyttömäksi ja konkurssiin.

Yhtiö kärsi syyttäjän mukaan yli 1,8 miljoonan euron menetykset. Syyttäjä vaatii Vantaan käräjillä silloiselle toimitusjohtajalle Jukka Niemiselle kuuden vuoden vankeutta.

Nieminen oli syytteiden mukaan muun muassa nostanut yhtiön tileiltä yli 1,1 miljoonaa euroa. Lisäksi hän oli myynyt yhtiön omaisuutta, josta saamansa käteisen oli jättänyt tilittämättä firmalle. Hän oli myös epäilyjen mukaan noutanut tai laittanut toisen henkilön noutamaan pikaruokaravintoloiden päivärahakassoja, jotka oli suurimmaksi osaksi jätetty tilittämättä pankkiin.

Helsingissä ja Vantaalla toiminut hampurilaisketju teki konkurssin joulukuussa 2015. Syyttäjän mukaan mies aiheutti tämän toimillaan saman syksyn aikana.

Niemisen toiminta on syyttäjän mukaan ollut hyvin suunnitelmallista. Siitä kertoi esimerkiksi, että mies oli muuttanut päiväkassarahojen tilityskäytäntöjä niin, etteivät ravintolapäälliköt enää vieneet niitä pankkiin.

Syyttäjä katsoo myös, että Nieminen antoi taloudellista hyötyä tavoitellessaan eräille yhtiöille väärää tietoa ravintolatoiminnan laajenemisesta. Samaan aikaan tämä valmisteli muuttoa Australiaan.

Vaaditaan pitkää liiketoimintakieltoa 

Ex-toimitusjohtajaa syytetään törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta, kolmesta törkeästä petoksesta sekä rekisterimerkintärikoksesta. Mies on syyttäjän näkemyksen mukaan tavoitellut huomattavaa hyötyä ja aiheuttanut velkojille huomattavaa vahinkoa. 

Vankeuden lisäksi syyttäjä vaatii, että Nieminen määrätään seitsemän vuoden liiketoimintakieltoon.

Jutussa on syytettynä myös kaksi muuta. Heille syyttäjä vaatii lyhyempiä vankeusrangaistuksia, joka toiselle voitaisiin tuomita ehdollisena. Toista syytetään tuottamuksellisesta rahanpesusta, toista rekisterimerkintärikoksesta ja avunannosta törkeään velallisen epärehellisyyteen.

Jutulle on varattu käräjillä useampia päiviä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme