Mainos
Mainos

Harhainen vanhus välttyi tappotuomiolta

Nokialainen 72-vuotias mies on välttänyt vankilarangaistuksen tapettuaan huonetoverinsa tuolilla. Hänet passitettiin kuitenkin tahdonvastaiseen hoitoon Pitkäniemen sairaalaan.

Surma tapahtui viime huhtikuussa Nokian terveyskeskuksen vuodeosastolla, jossa mies oli ollut hoidettavana muutaman päivän ajan. Hänen huonetoverinaan oli 89-vuotias saattohoitopotilas.

Alkuyöstä mies oli huomannut huonetoverinsa muuttuneen hevoseksi, jonka sydän savusi. Hän ryhtyi tappamaan tätä "hirviötä" tuolilla.

Yöhoitajan saapuessa paikalle mies seisoi huonetoverinsa sängyn vieressä. Uhri oli ruhjotun näköinen. Hän kuoli vammoihinsa seuraavana päivänä.

Paikalla sattumalta ollut poliisipartio otti miehen käytävältä haltuunsa.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies on syyntakeeton. Hän ei ollut harhaisesta käytöksestään huolimatta ollut väkivaltainen aiemmin.

Mies tuomittiin maksamaan uhrin kolmelle lapselle korvauksena kärsimyksestä 4 000 euroa kullekin. Uhri oli saattohoidossa.

Asiasta kertoi Aamulehti.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme