Mainos
Mainos

Harrastivat käsittämätöntä ilkivaltaa: Tielle jätettiin ansoiksi naulattuja lautoja ja akkuja – syyttäjä vaatii kovaa tuomiota

Kiteen liikennetuhotöiden käsittely alkoi tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Kahta noin 30-vuotiasta miestä syytetään liikennetuhotöistä, liikenneturvallisuuden vaarantamisista ja vahingonteoista.

Syyttäjä vaatii pääepäillylle seitsemän vuoden ehdotonta vankeutta ja ehdottaa mielentilatutkimusta. Toiselle syyttäjä vaatii kahden vuoden vankeusrangaistusta. 

Syytekohtia on yhteensä 59. Päätekijää syytetään 52 syytekohdasta ja toista 22:sta. Asianomistajia on 77.

Syyttäjän mukaan syytetyt ovat jättäneet tielle esteitä, joista on ollut vaaraa tiellä liikkujille. Lisäksi heitä syytetään autojen rikkomisesta astaloilla sekä foliopommipullojen heittelystä talojen seiniin ja postilaatikoihin. 

Epäillyt teot tapahtuivat vuoden 2014 tammikuun ja tämän vuoden maaliskuun välillä pääosin Kiteen alueella. Osa tapahtui Tohmajärvellä, Parikkalassa, Savonlinnassa ja Rääkkylässä.

Televisio, autonosia, akvaario, naulapahveja 

Syyttäjän mukaan syytetyt jättivät esteitä esimerkiksi valtatie kuudelle muun muassa Helsinki-Joensuu-junaradan ylityksen kohdalle. Romuansoja jätettiin myös muille teille. Isolla osalla teistä oli 80 kilometrin tai 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Osalla teistä ei ollut katuvaloja ja osa teoista tehtiin talvikelissä. 

Syyttäjä uskoo epäiltyjen asettaneen tarkoituksella maanteille muun muassa auton akkuja, naulattuja lautoja ja pahveja, kiviä, kuvaputkitelevision, viisi metriä pitkän puutukin, akvaarion, jonka sisällä oli lasipulloja ja purkkeja, auton renkaita, erilaisia autonromuja, ruuveja, poranteriä ja kulmarautoja.

Useat autoilijat törmäsivät tielle asetettuihin esineisiin.   

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme