Mainos
Mainos

Härski huijaus maksuhetkellä – tuhansien eurojen arvosta vaatteita, työkoneita ja soittimia hankkinut seurue kiikkiin

Itä-Suomen poliisi on selvittänyt maaliskuun lopulla Varkaudessa ja Savonlinnassa tapahtunutta petossarjaa. Yksi henkilö on yhä vangittuna.

Poliisin mukaan seurue hankki omaisuutta yli 28 000 euron arvosta eri liikkeistä, mutta ei maksanut ostoksista senttiäkään. Liikkeiden myyjiä on harhautettu manipuloimalla maksukortin päätelaitetta. Ensin ostaja on poliisin mukaan pyytänyt pin-koodin varmennekyselyn ohittamista. Sitten ostaja on pyytänyt päätelaitteen itselleen ja saanut ostoksen näyttämään maksetulta.

Vasta seuraavana päivänä myyjäliikkeessä on selvinnyt, ettei maksua ole tapahtunut.

Poliisin mukaan rikokset ovat tapahtuneet Savonlinnassa ja Varkaudessa 22.–24. maaliskuuta. Savonlinnassa seurue hankki soittimia 8500 euron arvosta ja toisesta liikkeestä työkoneita lähes 3000 euron arvosta. Seuraavana päivänä seurue hankki vaatteita yhdestä varkautelaisliikkeestä lähes 5000 euron arvosta.

Yksi epäilty yhä karkuteillä

Esitutkinnassa on kuulusteltu neljää henkilöä rikoksesta epäiltynä. Kaksi seurueen jäsenistä vangittiin Itä-Uudellamaalla, toinen heistä on yhä vangittuna. Vangittu mies on poliisin mukaan pääasiassa vastannut maksukorttiostoista.

Yksi rikoksesta epäilty on yhä tavoittamatta ja hänet on etsintäkuulutettu.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että edelleen vangittuna oleva henkilö on pääasiassa vastannut maksukortilla tehdyistä ostoista, joita on edellä mainittujen liikkeiden lisäksi tehty myös ravintoloissa, takseissa sekä yhdessä hotellissa.

Vangittua henkilöä epäillään vastaavalla tekotavalla Etelä-Suomen alueella loppuvuoden 2016 aikana tapahtuneesta petoskokonaisuudesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme