Mainos
Mainos

Hätäkeskukseen ilmoitus Turussa junaan nousseesta asemiehestä – kiinniotetuilta löytyi ase, puukko ja etälamautin

Hätäkeskukseen saapui eilen puhelu, jossa ilmoittaja kertoi havainneensa Turun rautatieasemalla Helsingin junaan nousseen miehen, jonka vyöllään roikkui käsiase, tiedottaa Lounais-Suomen poliisilaitos.

Poliisipartio pääsi junaan vasta Salon asemalla. Poliisi löysi Turusta junaan nousseen miehen ja hänen seurassaan olleen naisen nopeasti. Poliisin mukaan mies ja nainen eivät ole pariskunta, mutta ovat toisilleen ennestään tuttuja.

Mies ja nainen eivät tehneet vastarintaa kiinniottotilanteessa.

Tarkastuksessa ilmeni, että seurueella oli kassiin piilotettuna järeä ladattu käsiase, siihen sopivia patruunoita sekä toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvia esineitä, kuten toimintakuntoinen etälamautin ja pitkä puukko.

– On arvailujen varassa, että mitä he olisivat aseilla tehneet. Etälamautin on vaikea saada, tuon mallin voivat hankkia vain harvat ja valitut. Se on laiton ja vaarallinen, rikosylikonstaapeli Antti Olkinuora Salon poliisista kertoo.

Kiinniotetuista turkulainen 38-vuotias mies oli humalassa. Olkinuoran mukaan hänen hallussaan ollut luvaton ase oli järeä ja täydessä käyttövalmiudessa. Aseen alkuperää oli yritetty häivyttää.

– Muilla junamatkustajilla ei ollut konkreettista vaaraa, mutta onhan tuollaista asetta hallussapitävä humalainen mies kuin tikittävä pommi.

Henkilöt pidätettiin, poistettiin junasta ja toimitettiin Salon poliisiin asian jatkotutkimuksia varten.

Poliisilla ei ole tiedossa, oliko pariskunta varustautunut aseella, etälamauttimella ja puukolla jostain erityisestä syystä.

– Vaikeaa sanoa, mutta onhan sillä yleensä joku tarkoitus, että ase on mukana.

Molemmilla pidätetyillä henkilöillä on poliisin mukaan vankka rikollinen menneisyys.

Juttua tutkitaan ampuma-aserikoksena ja toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme