Mainos
Mainos

Hätämajoitusyksikön pihalla paloi varasto – poliisi tutkii tuhotyönä

Parikkalassa Etelä-Karjalassa sijaitsevan turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikön pihalla paloi varastorakennus keskiviikon vastaisena yönä. Oronmyllyn leirikeskuksen kaksikerroksinen varasto paloi kokonaan, mutta henkilövahinkoja ei aiheutunut. 

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii asiaa tuhotyönä, koska palolle ei ole löytynyt luonnollista syttymissyytä.
– On syytä epäillä, että olisi ollut mahdollisuus olla yleistä vaaraa. Se voi kuitenkin kääntyä jossain vaiheessa myös vahingontekorikokseksi tai törkeäksi vahingonteoksi, rikoskomisario Jyri Hänninen arvioi.

Hännisen mukaan tässä vaiheessa ei ole tiedossa, että konkreettista vaaraa ihmisille olisi tullut esimerkiksi muiden rakennusten syttymisvaaran vuoksi.  
Poliisi pyytää lähialueen ihmisiä ilmoittamaan havainnoista paloa koskien.

"Valvontaa lisätty"  

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan vastaanottokeskusten ja niiden ympäristön turvallisuustilanteeseen liittyy selviä riskejä. Hänen mukaansa valvontaa on lisätty ja viranomaiset tekevät varautumissuunnitelmia eri vaaratilanteita varten. 

Roomassa vieraileva Orpo ei ollut vielä keskiviikkona aamupäivällä tietoinen Parikkalassa sattuneesta palosta.

– Poliisi seuraa koko ajan tilannetta, joka päivä ja joka tunti.  
Ruotsissa maahanmuuttovirasto on päättänyt vastedes salata, minne vastaanottokeskuksia aiotaan avata. Myös Ruotsissa paloi keskiviikon vastaisena yönä, kun vastaanottokeskukseksi suunniteltu rakennus yritettiin polttaa Tukholman pohjoispuolella.

Ruotsalaismedian mukaan maassa on sytytetty viime kuukausina tuleen toistakymmentä vastaanottokeskusta tai sellaiseksi suunniteltua rakennusta.  
Ministeri Orpo ei kannata vastaanottokeskusten sijaintitietojen salaamista.  
– Uskon avoimuuteen. Suomi on aika pieni maa, hän sanoi viitaten siihen, että sijaintipaikat selviävät joka tapauksessa helposti.

Ruotsin Lundissa maahanmuuttovastaiset ruotsidemokraatit ovat päättäneet julkaista oman listansa alueelle suunnitelluista vastaanottokeskuksista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme