Mainos
Mainos

Heikki Lampelan rikossyyte kirveellä uhkailusta kaatui hovissa

Tunnettua asianajajaa Heikki Lampelaa vastaan nostettu syyte laittomasta uhkauksesta ja lievästä pahoinpitelystä hylättiin tänään Helsingin hovioikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi Lampelan aiemmin sakkorangaistukseen tapauksessa, jossa Lampela oli tempaissut kirveensä naisystävänsä kädestä ja aiheuttanut tälle vamman rystyseen sekä väitetysti nostanut kirveen naisystäväänsä vastaan.

Tilanne liittyi pariskunnan väliseen riitaan, jonka päätteeksi Lampelan naisystävä oli hakannut Lampelan kesämökin saunan ovea kirveellä.

Hovioikeus katsoi, että annetun näytön valossa ei voitu olla varmoja siitä, että Lampela oli nostanut kirveen naisystäväänsä kohti ja täten syyte laittomasta uhkauksesta kaatui.

Lievää pahoinpitelyä koskevan syytteen osalta katsottiin, että kun Lampelan naisystävä oli hetkeä aiemmin vahingoittanut Lampelan omaisuutta kirveellä, Lampelalla oli ollut oikeus ottaa kirves naiselta voimakeinoin. Naisen saaman vamman katsottiin syntyneen tässä yhteydessä.  

Hovioikeus piti tammikuussa voimassa Lampelan aiemmin käräjiltä saaman 80 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. Tuolloin Lampelan katsottiin muun muassa kuristaneen naisystäväänsä ja uhanneen tätä veitsellä kesämökillä toukokuussa 2015.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme