Mainos
Mainos

Helsingin keskustassa tapahtuneen joukkoraiskauksen käsittely alkaa – pidetään kellarin turvasalissa

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään marraskuun alussa tapahtuneen raiskauksen pääkäsittely.

Neljää ulkomaalaismiestä syytetään nuoren suomalaisnaisen Helsingin päärautatieaseman läheisyydessä tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta.

Kolme miehistä on syntynyt vuonna 1992, yksi vuonna 1977.

Käsittely käydään Helsingin käräjäoikeuden kellarikerroksessa sijaitsevassa turvasalissa. Raiskausjutun käsitteleminen ei ole turvasalissa tavallista, sillä yleensä kyseisessä salissa käsitellään esimerkiksi isoja huumejuttuja tai tapauksia, joissa on suurempi turvallisuusriski.

Helsingin käräjäoikeudesta kuitenkin arvioidaan, että joukkoraiskausjuttua käsitellään turvasalissa lähinnä logistisista syistä.

– Meillä on tällä hetkellä paljon käsittelyjä. Koska tapauksessa on neljä vastaajaa ja jokaiselle on tulkki, se vie paljon tilaa, Helsingin käräjäoikeuden tiedottaja Anni Lehtonen kertoo.

Aiheen arkaluontoisuuden vuoksi käsittely käydään todennäköisesti suljettujen ovien takana.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot