Mainos
Mainos

Helsingin koruryöstö tehtiin kuulapyssyllä

Helsingin keskustassa pari viikkoa sitten tehdyn koruryöstösaaliin arvo on selvinnyt. Venäläiset miehet saivat saalikseen 180 000 euron arvosta kelloja.

Miehet jäivät kiinni heti teon jälkeen ja ovat nyt vangittuina. Heitä epäillään ryöstöstä. Rikosnimikkeenä ei ole törkeä ryöstö, koska miesten ryöstössä käyttämä tekoväline oli kuulapyssy, jota ei pidetä hengenvaarallisena aseena.

MTV Uutisten tietojen mukaan miehillä epäillään olevan yhteyksiä myös muualla Euroopassa vastaavia ryöstöjä tehneeseen rikollisryhmittymään.

Ryöstö tehtiin Laatukoru Oy –liikkeeseen Helsingin Pohjoisesplanadilla tammikuun 9.päivä. Epäillyt tekijät olivat saapuneet Suomeen edellisyönä Venäjältä.

Poliisin mukaan ryöstö tehtiin ammattimaisesti. Ensin toinen miehistä tuli sisälle liikkeeseen yksin katselemaan arvokelloja. Sen jälkeen kun kellot oli nostettu katseltaviksi, liikkeeseen tuli toinen ryöstäjä. Hän veti aseen esille ja uhkasi sillä naismyyjiä. Ryöstäjät sitoivat myyjät nippusiteillä ranteista toisiinsa ja sulloivat kellot reppuun.

Ryöstön jälkeen miehet pakenivat paikalta jalkaisin, jolloin toinen myyjistä painoi hälytysnappia. Hälytetyt vartijat saivat ryöstäjät kiinni lyhyen takaa-ajon jälkeen ja myös saaliina olleet kellot saatiin takaisin.

Kalleimmat anastetut kellot olivat arvoltaan useita tuhansia euroja. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme