Mainos
Mainos

Kuvat: Helsingin kultasepänliikkeen ryöstösaaliis päätyi erikoiseen kulkuvälineeseen

Helsingissa viime viikolla tapahtuneen kultasepänliikkeen ryöstösaalis heitettiin kumiveneeseen Töölönlahdella.

Poliisin mukaan kahden ryöstäjiksi epäillyn miehen rikoskumppani odotti veneessä ja meloi saaliin rantaan parinsadan metrin päähän Oopperatalosta. Rikoskumppanin henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa.

Ryöstöstä epäiltynä vangitut miehet ovat iältään 18- ja 34-vuotiaita. He ryöstivät Mikonkadulla sijaitsevan Mikonkulta-kultasepänliikkeen viime torstaina ja saivat saaliikseen koruja noin 170 000 euron arvosta.

Poliisin mukaan kaksi miestä oli mennyt liikkeeseen sisään ja toinen heistä sumutti pippurikaasua myyjän päälle, ylävartaloon sekä kasvoihin. Myyjä meni myyntitilan verhon taakse saatuaan kaasua kasvoilleen.

Silloin toinen epäillyistä otti laukustaan järeän vasaran eli moskan ja alkoi rikkoa lasivitriinejä, joista hän keräsi kelloja laukkuunsa. Hän antoi moskan toiselle tekijälle, joka myös rikkoi vitriinin ja keräsi kelloja laukkuunsa. Teossa meni vain minuutti ja miehet poistuivat liikkeestä jalkaisin.

Pakomatka sujui pyörällä ja autolla

Mikonkadulta miehet lähtivät kohti Yliopistokatua. Sieltä he hyppäsivät sinne jättämieen polkupyörien selkään ja jatkoivat matkaa pyörillä reittiä Yliopistokatu–Vuorikatu–Kaisaniemen puisto kohti Linnunlaulun siltaa.

Rikoskumppani odotti kumiveneessä Töölönlahden ja Eläintarhan lahden yhdistävän sillan alla ja saalis heitettiin veneeseen.

Sen jälkeen kaksikko jatkoi pakoaan Linnunlaulun sillan yli Stadionin kallioille, missä he polttivat tekovaatteet. Kallioilta he jatkoivat matkaa Eläintarhan kentän ohi, Laakson kentän kautta Keskuspuistoon ja sieltä edelleen Haagaan.

Nuijamiestentien ja Laajasuontien risteyksessä olevalta ylikulkusillalta tekijät heittivät polkupyörät metsikköön ja jatkoivat jalkaisin paikkaan, jossa heidän autonsa oli pysäköitynä.

Poliisi kaipaa nyt tietoa erityisesti kumiveneestä. Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä puhelimitse numeroon 040 553 5454 tai sähköpostiosoitteeseen jr.helsinki@poliisi.fi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme