Mainos
Mainos

Helsingin öinen hissipalo tahallaan sytytetty

Helsingin Vallilassa maanantain vastaisena yönä sattunutta hissipaloa tutkitaan tuhotyönä. Poliisin väkivaltarikosyksikön rikoskomisario Markku Stenbergin mukaan on varmistunut, että ensimmäisessä kerroksessa ollut hissi sytytettiin palamaan.

Hissikuilusta usean kerroksen korkeuteen nousseet liekit aiheuttivat noin kymmenen ihmisen evakuoinnin kerrostalosta Hämeentien ja Sturenkadun risteyksessä. Stenbergin mukaan tilanne oli äärimmäisen vaarallinen.

Päivystävän palomestarin mukaan asukkaat olivat peloissaan palokunnan saapuessa paikalle puoliltaöin. Osa asukkaista oli paennut kattoluukun kautta katolle. Kukaan ei kuitenkaan tarvinnut sairaalahoitoa.

Muutama perhe joutui tilapäismajoitukseen, sillä sankka savu levisi heidän asuntoihinsa. Palosta tuli porraskäytävään savu- ja vesivahinkoja.

Tekijöistä ei ole tietoa, ja poliisi pyytää talon lähellä liikkuneita ilmoittamaan havainnoistaan. Vasta viime marraskuussa talon kellarissa poltettiin lastenvaunut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme