Mainos
Mainos

Helsingin poliisi jalkautuu jälleen nettiin: Oikaisee valeuutisia ja puuttuu vihapuheeseen

Uusi nettipoliisi aloittaa toiminnan Helsingissä. Poliisi korjaa vääriä tietoja, tiedottaa toiminnastaan ja ehkäisee vihapuhetta sosiaalisen median eri palveluissa. Poliisin tavoittaa jatkossa myös WhatsAppissa.

Helsingin poliisi vahvistaa jälleen läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Tarkoituksena on puuttua kiusaamiseen ja vihapuheeseen ja ennaltaehkäistä niitä – siis valvoa turvallisuutta netissä.

Tavoitteena on myös parantaa tiedotusta ja antaa reaaliaikaista tietoa.

– Katkaista siipiä huhuilta, torjua valeuutisia ja ihan väärinymmärryksiäkin, luettelee uusi nettipoliisi, ylikonstaapeli Teemu Hokkanen.

Aiemmin kenttätyössä Helsingissä, IT-rikostutkinnassa ja Suojelupoliisissa työskennellyt Hokkanen pitää työn haasteena sitä, että netissä palveluita ja sivustoja on niin paljon.

Toimintaa tulee olemaan Facebookissa ja esimerkiksi sen kaupunginosaryhmissä, Twitterissä, Instagramissa, Snapchatissa ja WhatsAppissa.

– Menemme myös sinne, minne pyydetään. WhatsApp päätettiin perustaa siksi, että tavoittaisimme myös nuoret entistä paremmin, Hokkanen sanoo.

– Pyrimme toiminaan hienotunteisesti niin, ettei olla aina kiinnittämässä huomiota keskusteluun. On pari viestinnän ammattilaista apuna eikä homma ole onneksi pelkästään omilla harteilla.

Toiminnassa voi huolettaa myös yksityisyys. Eikö suljetussakaan Facebook-ryhmässä saa enää sanoa ihan mitä huvittaa – kyllähän omassa olohuoneessakin puhutaan ihan mitä sattuu?

– Se liittyy ryhmän kokoon. Olohuoneeseen mahtuu rajallinen määrä ihmisiä, mutta ryhmään yleensä jäähallillinen. Jos yleisö on niin laaja, niin jos niissä loukataan kunniaa, niin se on poliisiasia.

Hokkanen kertoi työnkuvastaan aamun Huomenta Suomessa. Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta sivun yläosasta!

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot